27 okarina festival bledFestival Okarina, ki ga že vse od nastanka programsko kreira Leo Ličof, bo letos doživel že svojo 27. edicijo. Glasba svetov v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odeta v sodobne glasbene ritme, bo spet privabljala obiskovalce v idilično okolje Blejskega jezera. V dobre četrt stoletja je na Bledu po zaslugi Festivala Okarina nastopilo že več kot 250 vrhunskih glasbenih zasedb in posameznikov z vseh celin.

Letošnji festivalski program bo resnično bogat … med 11 koncerti velja še posebej izpostaviti nastop ikon, institucije afriške glasbe – banda Orchestra Baobab, pa večkratne grammyjevke in osrednje gostje lanskega ljubljanskega jazz festivala Hiromi, za katero pravijo, da je za klavirjem to, kar je bil Hendrix na kitari. Letos nikakor ne gre spregledati niti vrhunske Amire Medjunanin, prve dame bosanskega sevdaha, kot tudi (in še posebej) ne velikega Omarja Sose, ki bo na Okarini združil moči s Seckoujem Keito.

Za slednje tri koncerte (ki bodo v Festivalni dvorani) letos Okarina prvič uvaja vstopnino, simboličnih 10 evrov, za koncerte na Blejskem gradu se plača le vstopnina na grad, ostali koncerti bodo (kot vsa leta) brezplačni. Tako kot že v zadnjih desetih letih je tudi 27. Festival Okarina nastal pod okriljem Zavoda za kulturo Bled.

 

 

Nastopajoči Okarina festival Bled 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. primeru slabega vremena bo koncert v Festivalni dvorani Bled (vstop prost).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Leemeta, Samo Senčar, s. p.
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad: Franci Ferjan

Vstopnice

Blejski grad:
- Plačilo vstopnine
- Prodajno mesto v Ljubljani: Avtobusna postaja d.d. Ljubljana / glavna avtobusna postaja


Promenada:
- Vstop prost

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Leo Ličof
m: 00386(0)41 632 369
leo@okarina.com

 okarina festival