Omar Sosa, Seckou Keita, Gustavo Ovalles: Transparent Water

Omar Sosa, Seckou Keita, Gustavo Ovalles: Transparent Water

Lokacija: Festivalna dvorana Bled
Vstopnina: 10 EUR | Nakup vstopnice mojekarte.si logo

Transparent Water je čudovit rezultat sodelovanja med pianistom in skladateljem Omarjem Soso, sedemkratnim nominirancem za grammyja, ter večkrat nagrajenim senegalskim virtuozom kore in pevcem Seckoujem Keito. Po izidu albuma se skupaj s tolkalcem Gustavom Ovallesom odpravljata na turnejo, kjer bosta poslušalcem ponudila navdušujoče doživetje svoje glasbe v živo. Tako Sosa kot Keita sta priznana glasbena pustolovca, njuna dediščina sega od jazza do latina in afriških zvenov. Ideja za sodelovanje se je porodila ob Sosovem spontanem dodatku po londonskem koncertu z bobnarjem Marquejem Gilmorjem leta 2002, iz česar je nastalo prvo glasbeno srečanje Sose in Keita. Omar, ki ga je doživetje globoko ganilo, je Seckouja povabil k sodelovanju pri enem od prihajajočih albumov.

Transparent Water je najnovejši primerek izjemne odločenosti Omarja Sose pri iskanju novih kombinacij, poleg tega pa manifestacija improvizacijske svobode in veselja ob skupnem umetniškem izražanju s Keito, ki je za svoj najnovejši solo album 22 String nedavno prejel nagrado Songlines za najboljši album v letu 2016 za področje Afrike in Bližnjega vzhoda in bil nominiran za najboljšega glasbenika.


  15  Jun   2017 ,   Program 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. primeru slabega vremena bo koncert v Festivalni dvorani Bled (vstop prost).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Leemeta, Samo Senčar, s. p.
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad: Franci Ferjan

Vstopnice

Blejski grad:
- Plačilo vstopnine
- Prodajno mesto v Ljubljani: Avtobusna postaja d.d. Ljubljana / glavna avtobusna postaja


Promenada:
- Vstop prost

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Leo Ličof
m: 00386(0)41 632 369
leo@okarina.com

 okarina festival